Kelme abandona Elx i distribuirà des de Riba-roja de Túria per a tot Europa

L'empresa del calcer manté un deute de 6 milions amb la Generalitat.

Oficines centrals de Kelme situades al parc empresarial dels afores d'Elx.
Oficines centrals de Kelme situades al parc empresarial dels afores d'Elx.

L'empresa Kelme abandona Elx i planeja instal·lar-se a Riba-roja de Túria, al Camp del Túria, des d'on distribuirà per a tot Europa, segons avança el diari El Mundo. Des de la direcció de Kelme no han volgut ni desmentir ni corroborar aquesta informació.

De moment, la companyia valenciana ha adquirit 15.000 metres quadrats de naus al polígon industrial l'Oliveral de Riba-roja de Túria per a ubicar-hi les instal·lacions. Ara falta per veure si les oficines actuals es desplaçaran també a aquesta localitat o, per contra, es mantindran a la seua localització històrica: el parc empresarial situat als afores d'Elx.

Kelme va haver de ser rescatada per la Generalitat en tres ocasions a causa dels problemes econòmics que arrossegava. La primera va ser en l'any 2007 i l'última en el 2015. Amb un deute que supera ja els 6 milions d'euros, la Generalitat té una participació en el fons de capital risc Tirant, gestionat per la firma Riva i Garcia, que ara mateix també està en liquidació.

Sobre el canvi d'ubicació, des de la Generalitat asseguren que són neutrals i entenen que necessite deslocalitzar-se perquè la companyia perdure. Ara, l'Institut Valencià de Finances (IVF) vol liquidar la seua participació en aquest fons per a tornar els diners a les arques públiques i que aquesta siga adquirida per Riva i Garcia o pels socis de la marca. 

També et pot interessar

stats