Els jutjats valencians anul·len les vistes sobre l'impost hipotecari fins que el Suprem en fixe el criteri

Al·leguen que estan davant d’una "greu situació d'inseguretat jurídica" provocada per la indefinició de l'alt tribunal.

Els jutjats valencians anul·len les vistes sobre l\'impost hipotecari fins que el Suprem en fixe el criteri
Els jutjats valencians anul·len les vistes sobre l'impost hipotecari fins que el Suprem en fixe el criteri

Els jutjats valencians especialitzats en préstecs hipotecaris i clàusules abusives han paralitzat els procediments en què s'ha de decidir qui es fa càrrec de l'impost d'actes jurídics documentats fins que el Tribunal Suprem decidisca qui ha d'assumir-lo, la banca o els usuaris. Segons han dit, estan davant d'una "greu situació d'inseguretat jurídica" que s’hi ha generat per la diferència de criteri en l'alt tribunal. 

Així, al jutjat de primera instància número 25 de València, que té 4.700 senyalaments fets fins a l'octubre de 2019, s'han suspés 200 procediments. A Alacant, el jutjat especialitzat en la matèria ha decidit suspendre els juís si ho demanen les dues parts. Al seu torn, el jutjat de Castelló no emetrà sentències fins que el Tribunal Suprem pose fi a la indefinició.

El president de la sala contenciosa administrativa del Suprem, Luis María Díez-Picazo, ha convocat per al dia 5 de novembre el ple en què es decidirà qui ha de pagar l'impost de les hipoteques, després de reunir-se amb el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i els magistrats que van dictar la sentència que establia que la banca, i no els clients, havia de fer-se càrrec del pagament de l'impost. L'endemà d'haver-se conegut la resolució l'alt tribunal anunciava que paralitzava l'execució de la sentència per a revisar la nova jurisprudència. Es tracta d'una decisió sense precedents basada "en l'enorme repercussió econòmica i social que comporta". 

També et pot interessar

stats