El jutge processarà l’excúpula del Banc de València per falsedat comptable

Entre d’altres, pretén jutjar l’expresident José Luis Olivas i l’exconseller delegat Domingo Parra.

Façana del Banc de València
Façana del Banc de València

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz considera que hi ha indicis suficients per a jutjar els exresponsables del Banc de València, entre els quals es troben l’expresident José Luis Olivas i l’exconseller delegat Domingo Parra, per presumpta falsedat comptable.

Segons han confirmat fonts jurídiques, el magistrat ha acabat la investigació i ha emés una interlocutòria de transformació en procediment abreujat, un fet que implica, en la pràctica, que té la intenció de processar l’excúpula de l’entitat.

El Banc de València va ser intervingut pel Banc d’Espanya a finals de novembre de 2011, en detectar un forat de capital d’uns 600 milions que es va esmenar amb una aportació de 1.000 milions del FROB, abans de ser adjudicat en subhasta a CaixaBank.

A més d’Olivas i Parra, el jutge creu que altres tretze directius són responsables d’elaborar comptes falsos almenys en els exercicis 2008 i 2009, i inclou en la investigació l’auditor de Deloitte Miguel Monferrer.

Olivas està a l’espera de la sentència del cas Bankia, en el qual la Fiscalia Anticorrupció sol·licita per a ell cinc anys de presó per presumpta falsedat en els comptes de 2010. A aquest delicte suma també el d’estafa als inversors.

Pel que fa a Domingo Parra, està a punt de concloure el judici per una operació creditícia de l’entitat valenciana. Durant el procediment, l’exconseller delegat s’ha declarat culpable dels fets que se li imputaven i ha fet un ingrés de 100.000 euros en el compte del FROB. Per això, el ministeri públic ha rebaixat de quatre a un any i mig la petició de condemna per a ell.

També et pot interessar