La justícia ordena readmetre una dona acomiadada per fer tard 176 vegades en cinc mesos

El Tribunal Superior de Justícia d'Astúries considera que l'acomiadament és "desproporcionat" davant una resposta empresarial "desmesurada"

Control horari en una empresa
Control horari en una empresa / Iest

El Tribunal Superior de Justícia d'Astúries (TSJA) ha condemnat una clínica oftalmològica d'Oviedo a readmetre una treballadora en declarar improcedent l'acomiadament motivat per 176 retards de puntualitat en el treball en un període de cinc mesos.

L'alt tribunal asturià ha desestimat el recurs de la clínica en sostindre que l'empresa inicialment va tolerar les faltes de puntualitat i, "sense previ advertiment, requeriment, comunicació i, encara menys, sanció per falta de puntualitat", li va entregar la carta d'acomiadament en una resposta que qualifica de "desmesurada, desproporcionada i faltada de raó".

De manera detallada, la clínica comptabilitzava retards de fins a sis minuts i 26 segons a l'arribada en la jornada de matí i de huit minuts en la de vesprada 176 vegades en el període comprés entre el 3 de març i el 8 d'agost del 2021.

La sentència detalla que la demandant treballava a la clínica des del 2012 com a òptica en horari de 9:00 a 13:30 i de 15:30 a 19:30 i, en començar la jornada laboral, primer es posava l'uniforme i, a continuació, fitxava en el registre horari, mentre que a l'eixida fitxava i, després, es vestia de carrer.

El TSJA incideix en el fet que l'acomiadament va ser una reacció "inesperada i desconnectada" de l'actitud "tolerant i, si més no, passiva" que havia mantingut fins a aquest moment.

La treballadora va denunciar el cessament davant el jutjat social, que va declarar improcedent l'acomiadament i va condemnar la clínica a readmetre-la.

La clínica va recórrer en súplica davant el TSJA en sostindre que a causa de la pandèmia havia posat l'accent als treballadors en la puntualitat laboral i la demandant ho sabia.

També et pot interessar

stats