La justícia obliga a reobrir els bars i els restaurants dels municipis del País Basc en zona roja

El TSJPV estima que amb mesures, la restauració "no sembla un element de risc cert i greu per a la salut pública".

Un home camina al costat d'un establiment tancat a Sant Sebastià
Un home camina al costat d'un establiment tancat a Sant Sebastià / Juan Herrero (Efe)

El Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPV) ha resolt aquest dimarts permetre als bars i restaurants del País Basc reobrir en els municipis que estan en zona roja per l'alta incidència de la Covid-19. El tribunal ha decidit, de manera provisional, acceptar la reclamació de les Associacions d'Hostaleria de Biscaia, Guipúscoa i Àlaba, a l'espera d'entrar en el fons de l'assumpte i prendre una decisió definitiva.

La sala contenciosa administrativa ha adoptat aquesta mesura cautelar sol·licitada el passat 4 de febrer pels restauradors bascos a través d'un recurs. En aquest recurs van reclamar que s'eliminara la mesura decretada per l'executiu basc de clausurar els bars i els restaurants en localitats de més de 5.000 habitants amb una taxa d'incidència acumulada de casos positius per Covid-19 en els últims 14 dies igual o superior a 500 per cada 100.000 habitants. Aquesta restricció s'estenia també a municipis més xicotets, amb una alta incidència del virus.

Estima el tribunal que, amb les limitacions d'aforament i amb mesures sanitàries com l'ús de mascaretes, la restauració "no sembla un element de risc cert i greu per a la salut pública".

Els establiments hauran de mantindre una altra sèrie de restriccions i d’obligacions ordenades pel decret del govern basc, com el tancament a les 20:00 h i l’obertura a les 6:00 h, un aforament reduït del 50%, garantir la distància de metre i mig entre taules, un màxim de quatre clients per taula, i la prohibició de consumir en barra o drets.

També et pot interessar

stats