La junta de DIA aprova el pla de rescat de Fridman i deixa via lliure a la seua OPA

Un centenar de persones han protestat contra l’ERO que prepara l’empresa per a més de 1.500 treballadors.

Un grup de treballadors es concentra al lloc de celebració de la junta d’accionistes de DIA

La junta d’accionistes del grup DIA ha donat suport al pla de rescat de LetterOne, societat controlada pel multimilionari rus Mikhail Fridman. Així, ha aprovat l’ampliació de 500 milions d’euros que proposava i deixa via lliure a la seua OPA (oferta pública d’adquisició) sobre la companyia. El grup de supermercats d’alimentació ha celebrat la junta enmig de la greu crisi dels últims mesos.

En la decisió ha sigut clau la poca assistència a la junta, ja que ha comptat amb un quòrum del 54,3% del capital social i més de la meitat, el 29,01%, correspon a la societat vinculada a l’inversor rus. El seu vot en contra ha sigut decisiu per a tombar l’única alternativa al seu pla, elaborada pel consell d’administració de DIA.

L’oferta de LetterOne té dues condicions: que Fridman augmente la participació del 29% al 64,5% dels títols i que s’aconseguisca un acord amb la banca creditora per a allargar el període de venciment del deute a llarg termini de DIA fins a 2023. 

Nou escenari

Davant la nova situació amb la victòria de Fridman, l’actual consell d’administració es reunirà després de la junta per a abordar el nou escenari al qual s’enfronta la companyia. El grup DIA necessita reequilibrar els comptes en un termini no superior a dos mesos per a no incórrer en insolvència i abandonar la situació de fallida tècnica en la qual es troba des de finals de desembre, cosa que aconseguiria en cas d’ampliar capital.

Malestar de l’accionariat minoritari

La cita ha estat marcada pel visible malestar existent entre els accionistes minoritaris, crítics tant amb la gestió del grup com amb l’actuació de Fridman, a qui alguns han acusat durant el torn de preguntes d’influir en la caiguda de l’acció per a poder oferir un preu baix en la seua OPA (67 cèntims). Un dels temes estrela d’aquesta junta han sigut les irregularitats detectades en els comptes, que ha motivat la presentació d’una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció.

Protesta dels treballadors per l’ERO

Mentrestant, en l’exterior del lloc on se celebrava la junta un centenar de persones ha participat en una protesta convocada per CCOO contra l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que prepara l’empresa per a més de 1.500 treballadors. El sindicat demana la retirada de l’ERO i que s’amplie el termini de les negociacions. 

Amb una plantilla de més de 43.000 treballadors repartits entre Espanya, Portugal, el Brasil i l’Argentina, a la Comunitat Valenciana són més de 300 els empleats afectats i durant el matí de dimecres s’han viscut diverses concentracions.

També et pot interessar

stats