La junta d'accionistes del Sabadell s'enfronta a la incertesa pel Brexit i la pèrdua de reputació dels bancs

Segona reunió des que la seu social es troba a Alacant.

La junta general d'accionistes del Banc Sabadell s'ha celebrat aquest dijous a Alacant.
La junta general d'accionistes del Banc Sabadell s'ha celebrat aquest dijous a Alacant.

El tancament d'oficines de l'últim exercici ha esguitat la junta general d'accionistes del Banc Sabadell que s'ha celebrat aquest dijous a Alacant. La mesura continuarà amb l'increment de l'ús de la banca mòbil, que ha pujat un 6%. L'entitat va guanyar l'any passat 328,1 milions d'euros, un 54% menys que el 2017.

Segons el president reelegit, Josep Oliu, la reversió dels impostos de les hipoteques ha impactat no només en la cotització sinó també sobre la reputació de les entitats bancàries. 

Les despeses superiors a les previstes a causa de la migració tecnològica de la filial britànica, TSB; els tipus d'interés baixos i la incertesa pel Brexit fomenten la volatilitat dels mercats financers, fet que ha ocasionat un 54% menys de benefici que el 2017.

Tot i la reelecció de la presidència i del consell d'administració, les crítiques per la baixada de les accions han fet que, fins i tot, es demanara la dimissió de la cúpula directiva per no haver previst la caiguda del preu dels valors. 

Diversos representants de l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) han valorat negativament l'actitud del banc pel que fa a les clàusules sòl, fet que ha contradit Josep Oliu, ja que, segons el president del Sabadell, s'han atés 26.000 de les 42.000 peticions. A més, el Sabadell ha sigut criticat per Adicae per no atendre la solució extrajudicial per als efectats de la CAM. El banc ha insistit que aquest concepte no formava part dels actius que es van traspassar al Sabadell.

També et pot interessar

stats