El juí de Bankia es reprendrà en setembre després de les conclusions de les defenses

Els advocats dels acusats critiquen que la Fiscalia haja inclòs el delicte de falsedat comptable que augmenta les peticions de condemna.

Presentació trimestral de resultats de l'entitat bancària aquest dilluns
Presentació trimestral de resultats de l'entitat bancària aquest dilluns / Rodrigo Jiménez (Efe)

El juí per l’eixida a Borsa de Bankia ha quedat suspés fins a setembre, una vegada que les defenses han presentat les conclusions finals, en què demanen l’absolució dels seus defensats i algunes es reserven la possibilitat d’al·legar vulneració de drets fonamentals després del canvi de criteri de la Fiscalia.

Els advocats de la trentena d’acusats, entre els quals es troben l’expresident de l’entitat Rodrigo Rato, BFA i Bankia i la firma auditora Deloitte, n’han entregat els escrits a la secció quarta de la Sala del Penal, en què es ratifiquen en la petició d’absolució dels defensats.

No obstant això, la majoria ha assenyalat que es reserven la possibilitat d’al·legar indefensió i vulneració de drets fonamentals després que la Fiscalia Anticorrupció complira la seua amenaça el passat 22 de juliol i afegira falsedat comptable al delicte d’estafa als inversors, no sols per als quatre administradors als que acusava inicialment ‒Rato, José Luís Olivas, José Manuel Fernández Norniella i Francisco Verdú‒ sinó a altres onze.

Amb aquesta decisió, va elevar a 8 anys i mig de presó la seua petició de condemna per a Rodrigo Rato, fent seus els argument d’una de les acusacions populars. Per la seua banda, l’advocat d’Ángel Acebes ha denunciat un frau processal per part de la representant del ministeri fiscal a l’incloure ara el delicte de falsedat comptable, tot i que havia "amenaçat" de fer-ho des del començament del plenari i ha demanat que no es tinga en compte aquesta actuació.

També et pot interessar

stats