La jubilació parcial i la jubilació activa, dues modalitats per a deixar de treballar progressivament

El govern espanyol estudiarà aquesta opció per al 2024, una mesura que els sindicats consideren urgent que s'implante ja

La jubilació parcial i la jubilació activa, dues modalitats per a deixar de treballar progressivament / À Punt NTC

La reforma del sistema de pensions està en la recta final i el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivà, ha dit que l’opció de jubilar-se a poc a poc començarà a debatre's l'any que ve. 

La jubilació parcial i la jubilació activa permeten als treballadors cobrar un salari i alhora una part de la pensió. Els sindicats consideren urgent impulsar ja aquestes dues modalitats. “No sabem per què s’ha d’esperar al 2024 per a implantar aquesta mesura positiva. Permet renovar empreses i oferir oportunitats de treball als més joves”, ha assegurat el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez.

L'Estat espanyol està a la cua dels països de l'OCDE on els treballadors combinen la percepció d'un salari i de part de la pensió: un 0,3% dels homes d'entre 60 i 69 anys, i l'1,8% de les dones. 

Treballadors entre 60 i 69 anys que combinen treball i pensió
Treballadors entre 60 i 69 anys que combinen treball i pensió / À Punt NTC

Es tracta d’una fórmula que per a molts és positiva perquè permet als joves accedir al mercat laboral i als jubilats continuar tenint activitat. Però també són molts els que s'estimen més avançar l'edat de jubilació i que siga total.

En l'actualitat, l'edat legal de jubilació és de 66 anys i dos mesos, i s'allargarà a 67 anys a partir del 2027. 

També et pot interessar

stats