Juan José Picazo (CCOO PV): "No és presentable que ens deixem el llom a les fàbriques i ens coste arribar a fi de mes"

El sector del metall d'Alacant enceta la segona jornada de vaga perquè la patronal Fempa accepte els salaris segons l'IPC i la inflació

Piquets informatius del sector del metall en l'accés a un polígon d'Alacant
Piquets informatius del sector del metall en l'accés a un polígon d'Alacant / À Punt NTC

El sector del metall d'Alacant enceta la segona jornada de vaga, amb una nova parada de l'activitat de 24 hores, que va arrancar a les deu de la nit d'aquest dimarts. Les plantilles pressionen la patronal Fempa perquè accepte actualitzar els salaris segons l'IPC i la inflació en el conveni que negocia amb els sindicats, a fi de no perdre poder adquisitiu.

Els piquets informatius dominen els accessos als polígons com el de les Talaies i el pla de la Vallonga des de primera hora del matí d'aquest dijous. A les deu hi ha prevista una concentració a les portes de la seu de la patronal i a les sis una manifestació que eixirà des de l'estació de Renfe d'Alacant. Les organitzacions sindicals estimen en 35.000 persones els treballadors i treballadores afectats.

"Portem dos anys de retard. No estem demanant enriquir-nos amb el conveni, estem demanant no empobrir-nos amb ell" ha explicat a Les notícies del matí el secretari general d'Indústria de CCOO del País Valencià, Juan José Picazo.

"No és presentable que, deixant-nos el llom a les fàbriques, tinguem més dificultats per a arribar a fi de mes". Picazo ha explicat que el moment actual està lluny d'un pacte amb l'empresariat. "És difícil arribar a un acord quan se'ns posa damunt la taula que amb la vigència del conveni ens empobrirem. Dir de partida que perdrem un 4% de salari és difícil d'acceptar".

Aquesta societat es mereix eixir de la pandèmia, però tots alhora

Lamenta Picazo que el la patronal no reconega l'esforç durant la pandèmia, quan els treballadors i treballadores, considerats personal essencial, van readaptar les tasques per a produir respiradors i altres necessitats especials. Per això demana "passar de les palmadetes al reconeixement salarial" i lamenta que se'ls justifique la no renovació del conveni amb l'argument que pot perjudicar la recuperació econòmica.

"La Covid val d'excusa per a qualsevol cosa. Hem d'aprendre a conviure amb la realitat de la pandèmia i no val com excusa per a dir que no permet augmentar els salaris. Aquesta societat es mereix eixir d'aquesta situació i eixir amb tots alhora", ha explicat el representant sindical, que anticipa un augment de la conflictivitat si no es revisen els salaris segons l'encariment de la vida, que ha pujat un 5,4% només a l'octubre.

"No ens en queda una altra. Acceptar el que demana la patronal seria acceptar sentència de mort com a treballadors dins del sector i estaríem condemnant la indústria a desaparéixer al País Valencià", ha advertit el secretari general d'Indústria de CCOO-PV.

També et pot interessar

stats