Juan Bautista Soler i la família Cotino, entre els principals deutors valencians amb Hisenda

Els grans morosos deuen en total 14.100 milions d’euros al fisc, un 7,8% menys que fa un any.

Façana de Sedesa Projectes, empresa de la família Cotino
Façana de Sedesa Projectes, empresa de la família Cotino

Tres societats de la família de l'expresident de les Corts Juan Cotino -Sedesa Proyectos, Asedes Capital, i Asedes Infraestructuras- sumen un deute conjunt a Hisenda de 23,44 milions d'euros. També la promotora Urbanas de Levante, de l’expresident del València CF Juan Bautista Soler, figura en la llista de morosos valencians, amb un deute d’11,1 milions d’euros.

Així ho recull l’Agència Tributària, que ha publicat aquest dijous el llistat de les 4.028 persones físiques i jurídiques que devien a Hisenda més d’un milió d’euros en el tancament del 2018. La xifra de morosos és un 6,7% inferior al de l’any passat i un 17% menys al del primer llistat, publicat el 2015. El deute total acumulat és de 14.100 milions d’euros, un 7,8% menys que fa un any.

Altres societats de la Comunitat Valenciana que mantenen deutes amb Hisenda són la societat Proyección del Desarrollo Urbanístico Valenciano (14,7 milions), Géneros de Punto Ferrys (7), Hércules Club de Fútbol (3,9), Promociones Nou Temple SL (2,7) i Reig Martí (2,6).

També apareixen l’expresident del València i empresari Vicente Soriano (1,3), Sidi Valencia (2,5), Salvador Vila SL (1,6), Cumbres del Mediterráneo (2,3), Llanera Construcciones (1,1), Chuyval Motor Group (2,4), així com diverses taulelleres de les comarques del nord, com ara Cerámicas Diago (2,3), Cerámicas Gaya (2,3) i Ceraworld Cerámicas (1,3).

Entra Sito Pons, ixen Dani Alves i Miguel Bosé

En l’àmbit estatal, el Grup Isolux (que va entrar en concurs de creditors al juny de 2017) i la promotora Reyal Urbis (en liquidació), lideren la llista de morosos amb Hisenda amb un deute total de 823 milions d’euros.

Entre les persones físiques, l’expilot català Sito Pons apareix per primera vegada en el llistat amb un deute d’1,9 milions, mentre que l’abandonen el futbolista Dani Alves i el cantant Miguel Bosé. Agapito García, que es va enriquir amb la construcció en els noranta, se situa com la persona física d’Espanya més morosa amb 15,9 milions, després d’avançar Mario Conde.

Altres rostres coneguts són l’advocat José Emilio Rodríguez Menéndez (3,6 milions), la presentadora Patricia Conde (1,8 milions), l’expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz (1,4 milions) o l’exministre Rodrigo Rato (1 milió).

També et pot interessar

stats