Els joves d'entre 18 i 30 anys ja poden sol·licitar els descomptes de fins al 90% per a viatjar este estiu

La rebaixa s'aplicarà en bitllets de tren i autobús per a viatjar per Espanya i Europa entre l'1 de juliol i el 30 de setembre

Imatge d'una parella de joves que viatgen en tren
Imatge d'una parella de joves que viatgen en tren

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha publicat les condicions de venda i ús dels bitllets de tren i autobús amb rebaixes de fins al 90% perquè els joves d'entre 18 i 30 anys viatgen este estiu per Espanya i Europa. Serà a partir d'este dilluns 17 de juny quan les persones interessades podran registrar-se en el web habilitat pel Ministeri per a obtindre els codis de descompte que podran utilitzar a l'hora de comprar els bitllets.

La persona interessada haurà d'introduir les dades personals i el DNI o NIE fent ús d'un certificat electrònic qualificat. El codi li arribarà al mòbil o al correu electrònic si compleix tots els requisits exigits. El codi, que és personal i intransferible, és vàlid per a tot el període i tots els mitjans inclosos en el programa.

Es podran beneficiar de la mesura les persones espanyoles o estrangeres amb residència legal a Espanya nascudes entre el 1994 i el 2006. El registre en el web habilitat haurà de realitzar-se almenys 24 hores abans d'adquirir el primer bitllet i els títols es podran comprar "quan les empreses ultimen els canvis tecnològics necessaris", segons explica el comunicat difós pel ministeri.

Els descomptes

Les bonificacions s'aplicaran sobre el preu dels bitllets senzills o d'anada i tornada que tinguen data per a viatjar entre l'1 de juliol i el 30 de setembre del 2024. Les rebaixes són les següents:

• Descompte del 90% en els serveis de mitjana distància convencional i en xarxa d'ample mètric

• Descompte del 50% en els títols senzills d'Avant

• Descompte del 50%, amb un màxim de 30 € per bitllet per a serveis comercials de llarga distància o alta velocitat en tots els operadors ferroviaris

• Descompte del 50% per a serveis d'autobús regular de competència estatal.

• Descompte del 50% del Global Flexible d'Interraïl de deu dies en dos mesos quan es comercialitze a través de Renfe. La rebaixa s'aplica sobre les tarifes oficials d'Interraïl, amb les seues característiques de preu segons edat, etc.

No estan inclosos en el descompte del bitllet tots els càrrecs per cancel·lació o canvi, emissió, taxes, equipatge o qualsevol altre aspecte accessori al transport. Així doncs, si l'usuari anul·la el viatge, haurà d'assumir possibles càrrecs de cancel·lació.

Amb esta mesura es pretén contribuir a la consolidació del sector turístic i cultural després de la pandèmia, de manera que es potencien les destinacions nacionals i es promou el desenvolupament de l'Espanya rural. D'esta forma, es promociona el patrimoni històric i cultural, i el coneixement del nostre país per part dels joves.

Condicions i sancions

La mesura contempla un seguit de condicions per a evitar l'ús inadequat dels bitllets amb descompte. Per exemple, la utilització del codi per una persona diferent del beneficiari se sancionarà directament amb multes de fins a 750 € en cas de transport ferroviari i de fins a 200 € en el d'autobús. El Ministeri, a més, podrà procedir a la retirada del codi de registre a aquelles persones que acumulen més de sis usos indeguts detectats.

També et pot interessar

stats