José Luis Olivas compareix al Congrés pel cas Bankia

L'expresident de la Generalitat ja va ser condemnat a un any i mig de presó per frau fiscal.

José Luis Olivas conversa amb la presidenta de la Comissió d'Investigació de la crisi financera a Espanya, Ana Oramas
José Luis Olivas conversa amb la presidenta de la Comissió d'Investigació de la crisi financera a Espanya, Ana Oramas / JJ Guillén (Efe)

José Luis Olivas, l’expresident de la Generalitat i vicepresident de Bankia, compareix aquest matí al Congrés davant de la comissió que investiga la crisi financera, el rescat bancari i la fallida de les caixes d’estalvis. 

La comissió, presidida per la diputada de Coalició Canària, Ana Oramas, té previst començar les seues perquisicions sobre l’eixida a borsa de Bankia i el posterior rescat del banc per part del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, el FROB. 

José Luis Olivas ja va ser condemnat el 2017 a un any i mig de presó per falsedat documental i frau fiscal, després de rebre, el 2018, un pagament de 580.000 euros de l’empresa Sedesa, dirigida per Vicente Cotino, investigat pel cas Erial. Una operació que va acabar amb la detenció del seu predecessor a la Generalitat, l’expresident Eduardo Zaplana. Els investigadors de la causa situen Olivas en la mateixa “xarxa criminal”  que a l’exministre del PP, i creuen que també podria haver cobrat comissions per l’adjudicació a Sedesa de tres zones d’explotació del Pla Eòlic Valencià.

L’inspector del Banc d’Espanya, Antonio Busquests, també està citat a declarar. Busquets és un dels pèrits judicials del Banc d’Espanya que va assegurar en els seus informes davant el jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu, que l’eixida a borsa va ser fraudulenta perquè no mostrava en el seu estat financer una imatge fidel dels comptes.

També et pot interessar

stats