José E. Garrigós: “Alacant és la xocolatera més gran d’Espanya”

El president del Consell Regulador de Xixona i Torró d'Alacant assenyala que la producció de torró creixerà enguany entre el 3% i el 4%.

José Enrique Garrigós en 'À Punt NTC Matí'
José Enrique Garrigós en 'À Punt NTC Matí'

Un augment de la producció de torró entre el 3% i el 4% és la previsió que estima el sector per a aquesta campanya de Nadal. Així ho ha assenyalat el president del Consell Regulador de Xixona i Torró d'Alacant, José Enrique Garrigós, en declaracions a À Punt NTC Matí. Ha reconegut estar content per aquest creixement, i ha assegurat que “estem funcionant prou bé”.

Així mateix, Garrigós ha indicat que “Alacant és la xocolatera més gran d’Espanya”; de fet, assegura que enguany aquesta zona produirà 33 milions de quilos d’aquest aliment, i serà la província espanyola líder en fabricar-ne. Pel que fa a les exportacions, les xifres no són encara definitives, però, segons José Enrique Garrigós, es mantindran com la campanya anterior. 

Els principals mercats als quals s’exporten els torrons alacantins són Miami, Puerto Rico, Cuba i ciutats nord-americanes, per exemple, Chicago i Nova York. Els seus productes estrela són, els de denominació d’origen, com ara el torró de Xixona, el d’Alacant i les tortes de Xixona, les anomenades “coques”. També altres amb èxit entre els consumidors són el torró de crocant, els massapans o el pa de Cadis.

També et pot interessar

stats