Ix a informació pública el projecte d'ampliació nord del Port de València

Durant 20 dies es podran presentar reclamacions i al·legacions a un projecte que ha generat rebuig en sectors socials i polítics.

Ix a informació pública el projecte d\'ampliació nord del Port de València
Ix a informació pública el projecte d'ampliació nord del Port de València

L'Autoritat Portuària de València ha posat en marxa al tràmit d'informació pública al projecte per a la construcció i explotació d'una nova terminal de contenidors, l’ampliació nord, que va presentar la firmaTerminal Investment Limited (TIL), filial del grup MSC.

Aquesta proposta va ser acceptada pel consell d'administració del port el 27 de setembre i aquest dissabte es publica en el Butlletí Oficial de l’Estat l'inici del tràmit d'informació pública del projecte durant 20 dies.

En aquest període es podran presentar les reclamacions, al·legacions i observacions que s'estimen pertinents per part de corporacions, entitats o particulars interessats.

L'oferta de TIL va ser proposada per la mesa de qualificació del concurs públic per a la construcció i explotació, en règim de concessió administrativa, de la nova terminal, en obtindre 98,5 punts sobre 100 en la valoració realitzada per la comissió tècnica.

No obstant això, el projecte ha generat rebuig en sectors socials i polítics, per les possibles conseqüències mediambientals que pot tindre l'ampliació sobre el litoral. 

De fet, aquest divendres, la vicepresidenta primera del Consell, Mónica Oltra, va reclamat “rigor” i “compliment de la legislació mediambiental” en l'ampliació. A més, va anunciar que la Generalitat exigirà al Ministeri de Foment una nova declaració d'impacte ambiental, ja que el Ministeri de Transició Ecològica ha dit que no és el competent en aquest assumpte. Per la seua banda, el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha dit que això depén del port.

Ábalos, ha assegurat que "si les actuacions previstes al port de València no modifiquen el projecte inicial, la declaració d'impacte ambiental que es va obtindre continua vigent".

Sobre si es necessita o no una nova declaració d'impacte ambiental, Ábalos ha insistit que no és Foment qui fa aquestes declaracions, sinó el Ministeri per a la Transició Ecològica.

També et pot interessar

stats