Itàlia prohibeix a Ryanair i Wizz Air cobrar per l'equipatge de mà

Les dues aerolínies tenen ara cinc dies per a notificar a l'autoritat italiana les mesures adoptades en compliment de la decisió.

Avió de Ryanair amb passatgers
Avió de Ryanair amb passatgers / Reuters

D’acord amb la nova política de Ryanair i Wizz Air en el cost original del bitllet solament inclourà que els passatgers porten una xicoteta bossa que puga ser col·locada a l'espai situat davall dels seients. Si volen portar equipatge de mà en cabina, hauran de pagar un càrrec addicional.

Les aerolínies han justificat la nova política amb la voluntat de reduir els retards. En el cas de Ryanair, els clients pagaran per les maletes de fins a 10 quilos que introduïsquen en la cabina, mentre que Wizz Air només permetrà introduir una maleta en la cabina als clients que hagen pagat servei prioritari.

L'autoritat garant de la competència del mercat italià ha informat públicament que "ha ordenat provisionalment la suspensió de la nova política d'equipatge de mà per part de les aerolínies de baix cost Ryanair i Wizz Air, que entrarà en vigor l'1 de novembre del 2018".

Segons l'autoritat italiana, aplicar el sobrecost de l'equipatge, suposa "una representació falsa del preu real del bitllet" que dificulta la comparativa de preus amb altres companyies i “enganya el consumidor”. Les dues aerolínies tenen ara cinc dies per a notificar a l'autoritat italiana les mesures adoptades en compliment de la decisió.

De moment, a Itàlia, Ryanair i Wizz Air hauran de suspendre totes les accions relacionades amb el suplement per a transportar maletes xicotetes i proporcionaran als clients un espai per a col·locar-les en cabina de manera gratuïta.

També et pot interessar

stats