La inversió estatal per càpita a les comarques d'Alacant en els pressupostos és vora la meitat que l'espanyola

Els comptes preveuen 247 milions d'euros per a les comarques del sud, un 34 per cent més que l'any passat.

La inversió estatal per càpita a les comarques d\'Alacant en els pressupostos és vora la meitat que l\'espanyola

Dels 1.189 milions previstos per a la Comunitat Valenciana en el projecte dels pressupostos generals de l'Estat per a 2019, les comarques alacantines rebrien 247 milions d'euros. Això suposa 63 milions més que l'any passat, és a dir, un 34% més. Ara bé, amb aquestes xifres, la inversió estatal per càpita, és a dir, per cada ciutadà d'aquestes comarques, és de 132 euros. Això queda molt lluny (és vora la meitat) dels 258 euros de mitjana a Espanya.

Hi ha inversions destacades, com ara la de l'aeroport d’Alacant-Elx, l’Altet, que rebrà 23 milions d'euros per a actuacions de manteniment i seguretat de la infraestructura.

Partides mínimes

Per contra, hi ha altres partides on la inversió és pràcticament inexistent. És el cas de la connexió ferroviària amb l'aeroport, que només rep 50.000 euros per a l'estudi de viabilitat, o l'històricament reivindicat tren de la costa, que per al tram Gandia-Dénia només rep 130.000 euros per a un estudi informatiu.

A més, el projecte de pressupostos destina 2 milions i mig a augmentar i millorar el subministrament de les dessalinitzadores d'Alacant i Torrevella, però, en canvi, no destina cap inversió a la de Mutxamel. Aquesta infraestructura està encara fora de funcionament.

També et pot interessar

stats