Més inversió en energia solar i menys en combustibles fòssils i nuclears al 2017

L'increment de la inversió en energies renovables es tradueix en creixement sense perjudicar el medi ambient.

La inversió en energia solar va ser un 18% superior a qualsevol altra tecnologia al llarg de l'any
La inversió en energia solar va ser un 18% superior a qualsevol altra tecnologia al llarg de l'any / @RaysPowerInfra

Al 2017 s'incrementà la capacitat energètica solar davant de la nova producció energètica d'altres fonts, com el carbó, el gas i les plantes nuclears juntes.

Segons les dades de l'informe Global Trends in Renewable Energy Investment 2018, fet públic per l'UN Environment, l'Escola de Frankfurt, el Centre Col·laborador del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) i el Bloomberg New Energy Finance, la solar dominà la inversió en nova generació d'energia en 2017 quan s'arribà a un rècord de 98 gigawatts, molt per damunt de la nova incorporació energètica d'altres tecnologies (renovables, combustibles fòssils o nuclears).

La inversió en energia solar va ser un 18% superior a qualsevol altra tecnologia al llarg de l'any quan se superaren les noves inversions en capacitat de generació energètica del carbó i del gas.

La gran impulsora de l'energia solar en 2017 ha sigut la Xina, que va afegir 53 gigawatts a la seua producció, més de la meitat del total mundial.

"L'extraordinari augment de la inversió solar mostra com està canviant el mapa de l'energia global, i el que és més important, quins són els beneficis econòmics del canvi", afirma el director de Medi Ambient de l'ONU, Erik Solheim. La inversió en renovables atrau més persones a l'economia, ja que ofereixen més llocs de treball i millor remunerats. L'energia neta també significa menys contaminació i això significa un desenvolupament més saludable.

Instal·lació a Bigastre / Bet Solar (esquerra) | Instal·lació solar / elperiodicodelanergia.com (dreta)

L'any passat es contractaren 158 gigawatts d'energia renovable, un rècord davant dels 143 de 2016 i superant àmpliament els 70 generats de combustibles fòssils durant el mateix període.

"El món afegí més capacitat energètica solar que el carbó, el gas i les plantes nuclears juntes", destaca Nils Stieglitz, president de l'Escola de Finances i Administració de Frankfurt. Això demostra cap on ens dirigim, si bé el fet que les energies renovables en el seu conjunt encara estan lluny de proporcionar la majoria de l'electricitat, el que és indicatiu és que encara hi ha un llarg camí per recórrer.

S'ha d'afegir que el mapa global d'increment d'inversió en energia solar amaga el fet que alguns grans mercats han vist disminuïdes les seues inversions en energies renovables de manera destacable. És el cas dels Estats Units, el Japó o Europa, on la inversió en 2017 ha caigut un 36%, que en el cas del Regne Unit ha arribat a caure fins al 65%.

També et pot interessar

stats