La intel·ligència artificial destruirà 400.000 llocs de treball a Espanya en deu anys

L’empresa de recursos humans Randstad calcula que aquesta nova tecnologia li llevarà la faena a dos milions de persones, però crearà 1,6 milions de noves ocupacions

Oficina del Sepe a València en un imatge d'arxiu
Oficina del Sepe a València en un imatge d'arxiu / Europa Press

La intel·ligència artificial crearà 1,61 milions de llocs de treball a Espanya en la dècada vinent, però en destruirà dos milions, la qual cosa suposarà una pèrdua de quasi 400.000 oportunitats laborals, segons l'empresa de recursos humans Randstad.

Randstad ha publicat aquest dilluns una anàlisi del potencial efecte d'aquesta nova tecnologia en el mercat laboral espanyol, un càlcul que no té en compte el possible efecte d'altres variables econòmiques o reguladores i que conclou que la faena que podria desaparéixer en deu anys supera la nova que es crearia.

D'acord amb l'estudi, el 9,8% dels llocs de treball actuals, uns dos milions, està en risc de ser automatitzat, mentre que un 15,9% guanyarà productivitat gràcies a la intel·ligència artificial. La resta no es veurà afectat.

L'impacte variarà entre sectors, ja que mentre el comerç i les activitats administratives reduiran l'ocupació, aquesta creixerà en les àrees de programació i consultoria, telecomunicacions, mitjans i publicacions i activitats professionals, científiques i tècniques.

També et pot interessar

stats