La intel·ligència artificial augmenta la preocupació per l’automatizació en l’àmbit laboral

L'efecte més gran es produiria sobre els llocs de treball intermedis, on les màquines ja saben supervisar la faena o prendre decisions sobre qui han de contractar

L'automatització ja fa temps que substitueix treballadores i treballadors sobretot en el món de la indústria

El ChatGPT ha arribat per a quedar-se, i cada vegada són més les màquines que tenen més importància en les faenes. El Fons Monetari Internacional alerta que la intel·ligència artificial (IA) podria produir una sacsada sense precedents en els mercats laborals i, per això, demana una regulació globalitzada.

L'automatització ja fa temps que substitueix treballadores i treballadors sobretot en el món de la indústria, però ara la intel·ligència artificial ha arribat també a l'economia del coneixement. No cal alarmar-se, però, ja que segons les veus expertes, les màquines no ho governaran tot.

Els llocs de treball més afectats són els intermedis en la cadena de producció, perquè les màquines ja saben supervisar la faena o prendre decisions de qui han de contractar, un fet que pot polaritzar el mercat de treball. A més, la introducció de la IA en el mercat laboral pot afectar els drets de la plantilla. Per això, la regulació és clau en el futur laboral.

També et pot interessar

stats