La inflació se situa en terreny negatiu a la Comunitat Valenciana

L'IPC cau des del febrer nou dècimes fins al 0,3% negatiu al març, la taxa més baixa des de l'agost de 2016.

La inflació se situa en terreny negatiu a la Comunitat Valenciana
La inflació se situa en terreny negatiu a la Comunitat Valenciana

L'índex de preus de consum (IPC) a la Comunitat Valenciana s'ha situat en xifres negatives al mes de març. Així, ha caigut fins al 0,3% negatiu, la taxa més baixa des de l'agost de 2016, i suposa un descens molt acusat, de nou dècimes, respecte al febrer, quan la inflació interanual estava en el 0,6%.

A Espanya, l'IPC va caure al març fins al 0,0% interanual, set dècimes menys que al febrer, i va baixar un 0,4% en relació al mes anterior. Per tant, es va situar en la taxa més baixa des d'agost de 2016.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat la dada definitiva d'inflació de març, que és una dècima inferior a l'apuntat en l'avanç del 30 de març. Amb aquest descens, l'IPC interanual encadena dos mesos consecutius de caigudes: després de començar l'any en l'1,1%, ha perdut més d'un punt en dos mesos.

El grup de transport ha sigut el que més influència ha tingut en la contenció de la inflació per l'abaratiment dels carburants i lubrificants per al transport personal i, en menor mesura, del transport aeri de passatgers. També ha influït el comportament de l'electricitat, els paquets turístics i els hotels, els cafés i els restaurants.

No obstant això, la taxa interanual d'IPC encadena 43 mesos en valors positius, i la dada de març implica que els preus s'han estancat respecte als que hi havia fa un any.

També et pot interessar

stats