La inflació puja al 3% al maig a la Comunitat Valenciana, cinc dècimes més que a l'abril

L'INE confirma l'escalada de l'IPC de maig al 2,7% a Espanya, la major taxa interanual en quatre anys, per les gasolines

Gasolinera en una imatge d'arxiu
Gasolinera en una imatge d'arxiu / Shutterstock

L'índex de preus de consum (IPC) ha pujat fins al 3% al maig a la Comunitat Valenciana, cinc dècimes més que a l'abril, segons les dades que ha confirmat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A Espanya, els preus dels carburants han incrementat l'IPC fins al 2,7% el mateix mes, també cinc dècimes més que a l'abril, i és la taxa interanual més elevada des de febrer de 2017.

El transport ha sigut el grup que més ha influït en aquesta major inflació, i fet apujar dos punts els preus fins al 9,4%, per culpa de l'encariment dels carburants i lubrificants, que fa un any s'abaratien. Dins d'aquesta partida, també ha influït, encara que menys, l'encariment dels automòbils, que es van abaratir el 2020.

També ha tirat a l'alça de la inflació l'oci i la cultura, amb preus que han pujat un 0,2% quan fa un any baixaven, i els aliments i begudes no alcohòliques, amb un increment del 0,8%, cinc dècimes més que a l'abril, pel peix, l'oli i la carn.

Tot i que menys, també ha fet créixer la inflació l'habitatge, ja que els preus han pujat un 10,4%, quatre dècimes més que a l'abril, en aquest cas per l'encariment del gasoil per a calefacció.

També et pot interessar

stats