La inflació es modera al 2,3% al juliol a la Comunitat Valenciana

L'evolució mensual de l'IPC registra un descens del 0,8% principalment per la caiguda dels preus del vestit i el calçat.

Al juliol van pujar els preus en totes les comunitats autònomes, especialment a Castella-la Manxa, Cantàbria i Aragó
Al juliol van pujar els preus en totes les comunitats autònomes, especialment a Castella-la Manxa, Cantàbria i Aragó

L'índex de preus de consum (IPC) va registrar un increment interanual del 2,3% al juliol a la Comunitat Valenciana, una desena menys que l'augment de juny, i l'evolució mensual assenyala un descens del 0,8%. Aquest descens es deu principalment a la rebaixa del 13,7% de vestit i calçat, de l'1,4% en parament de la llar i del 0,9% en aliments, mentre que els increments més importants es van donar en oci i cultura (1,4%), hotels, café i restaurants (1%), i habitatge (0,9%).

 

A tot l'estat, l'IPC va tindre un augment interanual del 2,2% al juliol, una dècima per davall de l'augment de juny, com a resultat de la influència a la baixa d'aliments i oci, mentre que van pressionar a l'alça habitatge i hotels. La dada publicada hui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que confirma l'avançat el passat 30 de juliol, suposa que la inflació suma 23 mesos consecutius en positiu.

Els preus són hui un 2,2% superiors als de fa un any

La taxa interanual de juliol és la vintitresena taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són hui un 2,2% superiors als de fa un any. En termes interanuals, al juliol van pujar els preus en totes les comunitats autònomes, especialment a Castella-la Manxa (2,6%), Cantàbria (2,5%) i Aragó (2,4%), mentre que els menors repunts es van registrar a Ceuta (1,3%) i les Canàries (1,6%).

Pel que fa a l'evolució mensual a escala espanyola, l'IPC va registrar un descens del 0,7%, principalment per la caiguda dels preus del vestit i el calçat, a causa de les rebaixes d'estiu, i dels aliments i begudes no alcohòliques.

L'índex de preus de consum harmonitzat 

L'índex de preus de consum harmonitzat –que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona de l'euro– es va situar al juny en el 2,3%, igual que el mes anterior.

A més, l'IPC a impostos constants (IPC-IC) es va situar en el 2,3%, una dècima per damunt de l'índex general.

També et pot interessar

stats