La inflació es desploma set dècimes al maig fins al 0,8%

La taxa de l'IPC baixa per l'abaratiment de la llum i perquè els preus dels carburants han pujat menys que fa un any.

L'INE ha atribuït la caiguda dels preus a l'abaratiment de la llum
L'INE ha atribuït la caiguda dels preus a l'abaratiment de la llum / Europa Press

Baixa la taxa interanual de l'IPC al maig i se situa en el 0,8%, set dècimes menys que a l'abril. És el nivell més baix des del gener de l'any passat, quan va ser del 0,6%, segons les dades que ha oferit aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'INE ha atribuït la caiguda dels preus a l'abaratiment de la llum i al fet que els preus dels carburants hagen pujat menys aquest mes respecte del que van pujar fa un any.

La taxa interanual de maig implica que els preus són hui un 0,8% superiors als de fa un any. Amb la dada de maig, l'IPC interanual posa fi a tres mesos consecutius d'ascensos i torna a baixar de l'1% per primera vegada des de principis del 2018.

Pel que fa a l'evolució de la inflació en termes mensuals, l'IPC ha pujat dos dècimes al maig respecte de l'abril. Les dades definitives les publicarà l'INE el 12 de juny, dia en què també donarà a conéixer el comportament de l'IPC a la Comunitat Valenciana. En espera d'actualitzar les dades, la taxa interanual de l'IPC a la Comunitat Valenciana està en l'1,4%.

També et pot interessar

stats