La inflació anual puja a Espanya dues dècimes al març, fins a l'1,3%, a causa dels carburants

En termes mensuals, l'IPC ha avançat un 0,4% al març, la seua major alça en aquest mes des de 2016.

La pujada dels preus s'ha degut fonamentalment a l'encariment dels carburants
La pujada dels preus s'ha degut fonamentalment a l'encariment dels carburants / Arxiu

L'índex de preus de consum (IPC) ha registrat al març una pujada interanual de l'1,3%, dues dècimes més respecte a la inflació de febrer, segons la informació avançada aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística. Les dades hauran de ratificar-se el pròxim 12 d'abril, quan es publicaran les xifres per comunitats. En termes mensuals, l'IPC ha avançat un 0,4% al març, el major increment en aquest mes des de 2016.

La taxa interanual de març implica que els preus són hui un 1,3% superiors als de fa un any, tres dècimes més que a la Comunitat Valenciana, on la taxa interanual de l'IPC se situava, al febrer, en l'1%. Tot i això, a aquestes dades, cal afegir la perspectiva de les comunitats autònomes, que s'actualitzen a mitjan mes que ve.

La pujada dels preus s'ha degut fonamentalment a l'encariment dels carburants i a una baixada de l'electricitat més continguda que la registrada fa un any.

Així, després del descens mensual de l'1,3% registrat al gener a causa de la campanya de les rebaixes, la inflació acumula ja dues mensualitats de recuperació mes a mes i està en el nivell més alt des del novembre passat.

També et pot interessar

stats