La indústria turística mira cap a la Xina

Ximo Puig firma un acord per a oferir al mercat xinés la qualitat de l'oferta turística de la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig i el director de l'Acadèmia de Turisme de la Xina, durant la firma de l'acord
Ximo Puig i el director de l'Acadèmia de Turisme de la Xina, durant la firma de l'acord / Manuel Bruque (EFE)

La delegació valenciana encapçalada pel president Ximo Puig ha centrat en el sector turístic l'última jornada a la Xina abans de continuar cap al Japó. La Comunitat Valenciana vol jugar totes les cartes per a atraure l'atenció del mercat xinés i, amb eixa intenció, el president ha firmat un acord que permetrà certificar la Comunitat com una destinació adequada per al poble xinés.

Dins del marc de la declaració del 2018 com a any del turisme entre la Unió Europea i la Xina, aquest viatge ha servit per a tancar un compromís de col·laboració entre L'Acadèmia de Turisme de la Xina i l'Agència Valenciana de Turisme, que aconseguisca potenciar el moviment turístic en ambdues direccions.

Perfil del turista xinés

La població xinesa pràcticament arriba als 1.400 milions d'habitants. Hui només el 10% té passaport, però el govern n'està flexibilitzant la tramitació i es calcula que, en menys de 10 anys, 150 milions de xinesos en tindran un que els òbriga les portes a l'estranger.

Actualment, la meitat dels turistes xinesos que arriben a Espanya només visiten Catalunya. Això vol dir que la Comunitat Valenciana té un gran marge per a atraure aquests turistes. Per a la Generalitat, prendre consciència de les possibilitats que suposa aquest volum de visitants potencials és el primer pas per a dur a terme una estratègia que a mitjà i llarg termini canvie les estadístiques actuals.

Segons el president Ximo Puig, existeixen altres punts que cal tindre en compte per a penetrar adequadament en el mercat xinés, com ara certes característiques culturals en comú de caràcter festiu com és la pólvora o el foc. “Són elements que ens poden acostar també a una cultura aparentment tan llunyana i amb la qual ja vam establir relacions fa segles amb la Ruta de la Seda”.

També et pot interessar

stats