La indústria del cava planteja pagar un terç menys pel preu del raïm

Les organitzacions agràries AVA i COAG denuncien la intenció dels grans productors del Penedès de pagar per sota dels costos de producció.

VÍDEO | La indústria del cava planteja pagar un terç menys pel preu del raïm

Les organitzacions agràries AVA i COAG han denunciat la intenció dels grans productors de vi del Penedès de pagar el raïm per a produir cava per sota dels costos de producció. La indústria del cava al·lega que hi ha excedents als magatzems de l’any passat i per això planteja baixar el preu un terç respecte a fa un any. Les organitzacions agràries no entenen aquesta intenció de baixar els preus quan enguany es preveu una baixa producció per la pedra caiguda i la sequera.

“Estem preocupats, perquè és una baixada no justificada; l’any passat va haver molt bona collita, però enguany no serà el mateix”, ha assenyalat en Les notícies del matí Javier García, responsable del vi de la COAG. Segons García, la mesura afectaria greument una bona part de la comarca de la Plana d’Utiel-Requena, on enguany hi ha vora 37.000 hectàrees en producció, i de les quals passen 6.000 agricultors. “És el motor de la comarca, el que ens diferencia de les altres”, ha explicat.

Pròximes mobilitzacions 

El responsable del vi de COAG ha anunciat que aquest dimecres 21 d’agost han convocat una reunió i que tenen previst fer una manifestació el pròxim 5 de setembre per a secundar les concentracions previstes al Penedès. També tenen la intenció de reunir-se amb responsables de la Conselleria d’Agricultura perquè continuen donant suport al sector. “Ara s’ha de veure si de veritat continuen al nostre costat”, ha afegit. 

També et pot interessar

stats