La indústria auxiliar de l'automoció representa vora el 12% del PIB de la Comunitat Valenciana

AVIA és el clúster d’automoció de referència a la Comunitat Valenciana i reuneix 112 empreses.

VÍDEO | La indústria auxiliar de l\'automoció representa vora el 12% del PIB de la Comunitat Valenciana

AVIA és el clúster d’automoció de referència a la Comunitat Valenciana. L'entitat reuneix 112 empreses relacionades amb la indústria auxiliar de l’automoció que proveeix fonamentalment la planta de la Ford d’Almussafes. Aquestes empreses treballen en els sectors mecànic, del metall, del plàstic, de l'enginyeria, dels serveis, de la logística i de la consultoria. A més, també hi participen les universitats públiques valencianes i els instituts tecnològics.

Pel que fa al pes econòmic d'aquestes empreses, la facturació conjunta de totes les companyies associades a AVIA és de més de 12.432 milions d’euros, és a dir, representa l'11,8% del producte interior brut, de la Comunitat Valenciana.

El conjunt de companyies reunides en la indústria auxiliar d’automoció dona treball a prop de 30.000 persones de manera directa. Aquesta xifra suposa el 10,6% de l’ocupació industrial i el 7% de tots els llocs de treball de la Comunitat Valenciana.

Tot i això, en l'escenari actual, creix la incertesa i la preocupació dins del sector perquè la producció de vehicles encadena sis mesos de descensos i la indústria auxiliar de l'automòbil valenciana es prepara per afrontar la reconversió que viu el sector amb la transició del motor de combustió a l'elèctric o híbrid. Segons les dades facilitades per l'entitat, vora huit de cada deu empreses de la indústria auxiliar d’automoció estan en processos d'innovació o han diversificat el negoci per a no dependre únicament de l'automòbil i de companyies com Ford. Un informe de la consultora KPMG sosté que el 2040 només un 22% dels motors que es fabriquen seran de combustió.

També et pot interessar

stats