Incredulitat entre els viticultors valencians: Europa estudia etiquetar les botelles advertint del perill de contraure càncer

Aquest etiquetatge no detallaria ni quantitats, ni graus, ni tipus d'alcohol, seria semblant al dels paquets de tabac

Europa estudia etiquetar les botelles advertint del perill de contraure càncer / À Punt NTC

Indignació i incredulitat entre els viticultors valencians. El Parlament Europeu podria obligar a posar etiquetes a les botelles advertint del perill de contraure càncer. Seria semblant al que passa amb els paquets de tabac. 

L’etiquetatge actual podria tindre els dies comptats si s'aprova l'informe final del Comité de Lluita contra el Càncer. Els punts 15 i 16 assenyalen que l'alcohol és un factor de risc per a determinats tipus de càncer en l'aparell digestiu.

Estudis de l'Institut de Càncer als Estats Units ho corroboren i el president de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica, Andrés Cervantes, ho certifica: "Com menys consum d’alcohol, menys risc de patir càncer". 

És per això que ara els productors estarien obligats a afegir llegendes com les que duen els paquets de tabac. Aquesta norma futura ha sorprés els productors, que veuen la norma com un “colp dur”. El president de Les Terres dels Alforins, Rafael Cambra, assegura que la generació de viticultors actual ha intentat posar en valor no només un producte, sinó també un paisatge i, a més, ha aconseguit dinamitzar molts municipis. “Que ara se’ns etiquete com un producte que provoca càncer, és dur”, ha lamentat. 

El pròxim febrer s'aprova un informe fet per un comité especial que, de moment, no detalla ni quantitats, ni graus, ni tipus d'alcohol, cosa que ha sigut criticada pels productors de vi. L’etiquetatge, per exemple, no diferenciaria entre un vi destil·lat i un fermentat. Ara bé, un altre assumpte que estudia l'informe seria apujar els impostos o dificultar la promoció de les begudes alcohòliques.

També et pot interessar

stats