La incertesa política marca la Nit de l’Economia Valenciana

L'empresariat demana la formació d’un govern fort que done estabilitat i defensa la fortalesa de la nostra economia.

VÍDEO | La incertesa política marca la Nit de l’Economia Valenciana

Més de mil empreses valencianes s’han donat cita a València, on se celebra l’entrega dels premis anuals de la Cambra de València 

Fins ací s’han desplaçat els màxims representants de les organitzacions econòmiques i empresarials, com el president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro o el president d’AVE, Vicente Boluda. A més de la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de les Corts Enric Morera, amb els consellers d’Hisenda, Vicent Soler; d’Economia, Rafa Climent; de Política Territorial, Arcadi España, i la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà.

En aquesta edició la cambra de comerç ha premiat les empreses Tejidos Royo (premi a la innovació); Power Electronics España (impuls a la internacionalització); Alfatec Sistemas (a l’excelència del model de gestió empresarial); IVI RMA Global (a l’empresa socialment compromesa) iLaiex (a la transformació digital). A més, l’empresari Francisco Lorente ha rebut la distinció per la seua trajectòria.

Morata destaca la fortalesa de l'economia valenciana

El president de Cambra Valencia, José Vicente Morata, ha assegurat que els premis són el reflex d’una economia valenciana forta, oberta a l’exterior, competitiva i en constant creixement. Durant el seu discurs, Morata ha dit que el camí del creixement es posarà en perill si es modifiquen les condicions del mercat laboral. 

Morata, ha manifestat en la seua intervenció que, davant un escenari d'inestabilitat, Espanya està més ben preparada que abans, llevat que "ens entreguem a debats interns que trenquen el camí de cohesió".

En el cas de la Comunitat Valenciana, el ritme de creixement en els últims anys i la reducció de la taxa d'atur al 14% no són xifres per a estar satisfets però és " un camí pel qual hem de seguir", ha dit.

Aquesta senda de creixement es posaria en perill, segons Morata, si es frenara l'avanç cap a la unitat de mercat o es modificaren substancialment les condicions del mercat laboral.

També és important aconseguir un acord sobre la càrrega fiscal que poden suportar les pimes, perquè puguen continuar creant ocupació i no es frene el seu esforç inversor, segons Morata, qui ha destacat el creixement del comerç exterior valencià i en concret el nord d'Àfrica, especialment el Marroc.

També et pot interessar

stats