Imputat el cap de seguretat d’Iberdrola pel presumpte espionatge de Villarejo a ACS

S’investiga la contractació de l’elèctrica a l’excomisssari per a fer xantatge a Florentino Pérez.

La central nuclear de Cofrents, a la Vall de Cofrents-Aiora, una de les instal·lacions operades per Ibredrola
La central nuclear de Cofrents, a la Vall de Cofrents-Aiora, una de les instal·lacions operades per Ibredrola

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castelló ha imputat al cap de seguretat d’Iberdrola, Antonio Asenjo, pels presumptes treballs d’espionatge a ACS –l’empresa propietat de Florentino Pérez– que presumptament l’elèctrica va encarregar a l’excomissari José Villarejo. 

El magistrat el vol citar com a investigat per delictes de suborn i revelació de secrets en el marc de la peça 17 del cas Tàndem, en la qual s’investiguen els suposats encàrrecs d’Iberdrola a empreses de l’excomissari.  Iberdrola va despatxar Asenjo a l'octubre.

Els pròxims 3 i el 4 de desembre el jutge interrogarà en el marc d’aquesta peça a Villarejo i al seu soci, l’advocat Rafael Redondo.

Fa algunes setmanes el president d’ACS i del Reial Madrid, Florentino Pérez, va decidir personar-se en qualitat d’acusació particular en el procediment després que els mitjans digitals El Confidencial i Moncloa.com publicaren que Iberdrola va contractar Villarejo per a fer-li xantatge i frenar la intenció de la constructora d’estar en el consell d’administració de l’elèctrica.

Pressions al comité d’empresa de la central de Cofrents

La peça 17 del cas Tàndem va obrir-se després que es publicara que Iberdrola va contractar Villarejo per a espiar un jutge, infiltrar-se en plataformes contràries als interessos de l’elèctrica, assetjar a membres del comité d’empresa de la central nuclear de Cofrents o investigar a un accionista crític amb la gestió de l’empresa.

Una investigació interna confirma la contractació a Villarejo

Iberdrola va reconéixer que dues investigacions internes que s’havia contractat a Villarejo entre 2004 i 2017 per a 17 serveis de tipus ordinari i propis de la direcció de seguretat corporativa.

A mitjan octubre l’energètica va anunciar que havia decidit obrir una “nova i exhaustiva” investigació interna per a tractar d’esclarir la veracitat de les últimes informacions publicades sobre Villarejo i si s’havia incomplit el codi ètic de la companyia.

També et pot interessar

stats