Les immobiliàries reclamen la creació d'un registre professional autonòmic

Suposaria una garantia addicional per als consumidors i contribuiria a professionalitzar el sector i excloure "els agents pirata".

Les immobiliàries reclamen la creació d\'un registre professional autonòmic
Les immobiliàries reclamen la creació d'un registre professional autonòmic

Les agències immobiliàries de la Comunitat Valenciana han reclamat la creació d'un registre professional autonòmic com els que funcionen en altres autonomies. Això suposaria una garantia addicional per als consumidors i contribuiria a professionalitzar el sector i excloure "els agents pirata".

La presidenta de l'Associació d'Immobiliàries de la Comunitat Valenciana (Asicval), Nora García, ha afirmat que l'acreditació professional és una eina necessària per a la implantació d'estàndards de qualitat i protocols d'actuació que donen fiabilitat al mercat immobiliari. A més, això ajudaria a transmetre confiança a la societat sobre els operadors que intervenen en el mercat immobiliari.

García ha recordat que el registre professional ja funciona a Catalunya, d'adscripció obligatòria, o Madrid i Navarra, d'adscripció voluntària, i està aprovat a Andalusia i el País Basc, d'inscripció també obligatòria.

La creació del registre d'agents immobiliaris contribuiria, a més, a neutralitzar la desregularització provocada pel Reial decret llei 4/2000, i la posterior Llei 10/2003, de liberalització del sector immobiliari, que eliminava qualsevol requisit per a intermediar en el mercat immobiliari.

Altres prioritats per al sector serien regular de manera eficaç el mercat, augmentar la visibilitat, prestigi i notorietat de l'agent immobiliari i reconéixer el compromís social del sector.

D'altra banda, un estudi sobre perspectives i reptes del sector, revela que els agents valencians preveuen un creixement del 5,6% de la seua activitat econòmica durant 2019 respecte a l'any anterior.

També et pot interessar

stats