Imaginarium acomiadarà 119 empleats i mantindrà només dues botigues obertes a Saragossa i Màlaga

CCOO lamenta que en plena negociació de l'ERO l'empresa de joguets ja s'haja posat a tancar establiments, dos a València i un a Castelló.

Aparador d'una botiga d'Imaginarium tancada amb un missatge de comiat als clients

L'empresa joguetera Imaginarium ha confirmat a la representació dels treballadors que només mantindrà dues botigues obertes, una a Màlaga i l'altra a Saragossa, i que acomiadarà 119 dels seus 144 empleats. A la Comunitat Valenciana el tancament afectarà les dues tendes que encara quedaven obertes a la ciutat de Valencià capital i la tercera a Castelló de la Plana.

Els sindicats insisteixen en la necessitat d'una explicació de la documentació presentada, en particular sobre la situació del concurs de creditors, l'acord de refinançament, el pla de viabilitat que permeta la continuïtat de l'activitat, l'abonament de les nòmines del mes de febrer i la data d'execució dels acomiadaments.

La secretària general de la Federació de Serveis de CCOO-Aragó, Marta Laiglesia, ha assenyalat que el pla de viabilitat presentat per l'empresa no garanteix la continuïtat del negoci. Ha subratllat que s'evidencia la falta de liquiditat de la joguetera per a afrontar els pagaments. Laiglesia ha qualificat la situació d'"inquietant" i ha lamentat que, en plena negociació de l'ERO, l'empresa ja s'haja posat a tancar botigues, "la qual cosa fa que coste molt creure en la viabilitat del seu projecte".

La porta xicoteta característica de l'empresa de joguets Imaginarium feia sentir als xiquets importants / Arxiu

En aquest context, ha insistit que, des del sindicat, el que sol·liciten és que l'empresa "complisca la llei" i pague el salari i la quitança als seus treballadors: "Imaginarium ha d'assumir la seua responsabilitat i no traslladar-la a les arques públiques perquè assumisca el pagament el Fogasa".

Laiglesia ha lamentat que aquest dilluns va ser l'últim dia que van obrir la majoria de les botigues i que encara que l'empresa va dir en un primer moment que mantindria algunes fins al final de mes, ha dubtat que això serà així.

També et pot interessar

stats