Iberflora 2018 tanca les portes amb un increment de visitants del 15%

La fira internacional de planta i flor rep compradors de 21 països diferents i el Marroc es perfila com a mercat de futur.

Iberflora 2018 tanca les portes amb un increment de visitants del 15%
Iberflora 2018 tanca les portes amb un increment de visitants del 15%

La Fira Internacional de Planta i Flor, Paisatgisme, Tecnologia i Bricojardí Iberflora 2018 tanca les portes amb un increment de visitants del 15% procedents de 21 països.

Segons el president del comité organitzador de la fira, Óscar Calabuig, Iberflora ha tingut un paper fonamental en el sector durant els anys de crisi. “Va ser un moment en el qual l'empresa, davant la caiguda del mercat espanyol, buscava futur en la internacionalització i Iberflora ha sigut la peça clau d'aquests anys”.

En aquesta edició han tingut una especial presencia els compradors de França, Alemanya, Portugal, Bèlgica i el Marroc, que es perfila com un dels mercats en expansió “ja que s'estan desenvolupant allí tota una sèrie de projectes que requereixen plantes exemplars”, assenyala Calabuig. 

Sobre l'impacte d'Iberflora en el sector, Calabuig ha assegurat que transcendeix la pròpia celebració de la fira. “Sabem que molts visitants estrangers arriben fins i tot tres dies abans de l'esdeveniment en vols a Màlaga. I que des d'allí van visitant tots els vivers fins arribar a Iberflora. Aquest recorregut també es fa en sentit invers i gran part dels compradors del sud de França, venen a Iberflora amb cotxe, i fan el mateix”, explica. 

Més tecnologia i un gran espai per a Holanda en 2019

Acaba una fira i ja comença a preparar-se la pròxima. L'any que ve es reforçarà la presència de tecnologia per al sector. “És un complement fonamental per al negoci de la fira”, ha avançat per la seua banda el director d'IIberflora, Miguel  Bixquert. A més, s'està treballant amb l'ambaixada d'Holanda perquè en l'edició de 2019 el país tinga un gran espai d'exposició.

També et pot interessar

stats