Huawei demana als Estats Units que declare inconstitucional la prohibició dels seus productes

El director legal de l'empresa xinesa diu que el veto és pura especulació i alerta del precedent per a altres indústries i empreses.

El director legal de Huawei, Song Liuping, marxa de la roda de prema a Shenzhen (Xina)
El director legal de Huawei, Song Liuping, marxa de la roda de prema a Shenzhen (Xina) / Jason Lee (Reuters)

L'empresa xinesa de les telecomunicacions Huawei ha sol·licitat a la justícia dels Estats Units que declare inconstitucional la prohibició perquè les agències governamentals del país adquirisquen els seus productes.

La companyia ha presentat una moció per a un juí sumari, un mecanisme que permet que el jutge es pronuncie sense que s’haja de fer tot el procés judicial.

Encara confien "en la independència i integritat del sistema judicial nord-americà", ha explicat el director legal de Huawei, Song Liuping, en la roda de premsa en què ha anunciat la decisió i també ha fet dures crítiques contra l'administració Trump. "El govern nord-americà no ha oferit ara per ara cap prova que Huawei siga una amenaça per a la seguretat del país. És pura especulació", ha dit Song, que acusa el govern nord-americà d'utilitzar "totes les eines al seu abast" per a traure'l del negoci. 

La moció reforça la demanda que Huawei va presentar al març contra el govern de Donald Trump per haver prohibit els seus productes. El govern dels EUA acusa la companyia xinesa d'espionatge, i la considera una amenaça per a la seguretat nacional. Fa dues setmanes, Washington va elevar el to del conflicte: va incloure la companyia en la llista negra per les sospites d'espionatge i li va prohibir vendre equips tecnològics.

El director legal ha alertat que les accions contra Huawei estableixen "un perillós precedent". "Hui són les telecomunicacions i Huawei, però demà podria ser la teua indústria, la teua companyia, els teus consumidors", ha advertit Song.

També et pot interessar