El hotels valencians recuperen el pols

Les dades de l'INE mostren que la Comunitat Valenciana encapçala l'ocupació a la península i que els visitants d'altres punts d'Espanya salven aquest primer mes de la temporada alta

Els turistes nacionals salven la temporada d'estiu
Els turistes nacionals salven la temporada d'estiu / À Punt NTC

Les primeres dades oficials confirmen les bones previsions de la campanya turística estival. El turisme torna a la Comunitat Valenciana amb força durant el mes de juliol. Les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) de Conjuntura Turística Hotelera, corresponents al mes de juliol, mostren una tendència positiva i situen la Comunitat Valenciana entre les comunitats autònomes que van aconseguir millors dades. Així, per exemple, al mes de juliol la Comunitat Valenciana va registrar el major grau d'ocupació hotelera a la península (només superada per les Balears i les Canàries), i el creixement de les pernoctacions (nits passades en un allotjament) supera la mitjana espanyola. El turisme va ser majoritàriament espanyol. Tot i aquestes dades, l'ocupació és vora 14 punts inferior a la registrada el juliol de 2019, l'any previ a la pandèmia (18 punts en el conjunt d'Espanya).

L'estadística de l'INE apunta, a més, alguns aspectes no tan habituals. Entre aquests, que la costa de la província de València va ser la zona turística de tot Espanya que va tindre la major ocupació durant els caps de setmana o que Altea s'ha colat entre els deu destins turístics amb un grau d'ocupació més alta durant el mes passat.

Aquestes són altres de les dades destacades que aporta l'estadística de l'INE:

  • L'ocupació per places en hotels es va situar el juliol en el 60,6%, només superada per les Balears i les Canàries i huit punts per damunt de la mitjana espanyola.
  • Els hotels valencians són la cinquena destinació en pernoctacions d'Espanya, amb un 9,9% del total.
  • La Comunitat Valenciana és el tercer destí dels viatgers residents a Espanya i registra un repunt de pernoctacions del 132,7% en comparació amb juliol de 2020.
  • L'ocupació a la costa de València és superior a la que es registra a la costa de Castelló o a la Costa Blanca (tant en places en general com en places de cap de setmana o per habitacions).
  • Altea entra en la llista de municipis turístics amb un grau d'ocupació més alt del mes. El municipi és el sisé punt turístic en ocupació a tot l'Estat durant juliol.
  • Benidorm és la ciutat amb més pernoctacions de residents espanyols . En concret, ha rebut 532.783 pernoctacions.
  • La facturació mitjana diària dels hotels valencians per cada habitació ocupada es va situar en 98,74 euros, un 14,16% més que el juliol de 2020. Aquesta dada és la quarta més elevada d'Espanya després d'Andalusia, les Balears i les Canàries, encara que se situa per sota de la mitjana espanyola (102,89 euros).

També et pot interessar

stats