Els hotels de València superaran el 70% d’ocupació per Falles

El preu mitjà de les habitacions és de 198 euros entre les nits del 14 al 18 de març i es dispara fins als 224 euros durant el cap de setmana

Una fallera saluda durante una mascletà de las Falles 2024
Una fallera saluda durante una mascletà de las Falles 2024 / Rober Solsona (Europa Press)

La regidora de Turisme, Innovació i Inversions i presidenta de Visit València, Paula Llobet, ha destacat que les previsions del sector per a aquestes Falles segueixen la tendència dels dos primers mesos de l'any i, per tant, "són molt optimistes, tant pel que fa a ocupació com a despesa de turistes a la ciutat".

Així, la nit amb més ocupació es preveu per al dissabte 16 de març, amb un registre del 74%. Les reserves d'última hora podrien incrementar els nivells d'ocupació fins a 10 punts, depenent, entre altres factors, de la previsió meteorològica.

Pel que fa al preu mitjà de les habitacions en establiments hotelers ha arribat, fins al moment, a una mitjana de 198 euros entre les nits del 14 al 18 de març i es dispara fins als 224 euros durant el cap de setmana.

L'estudi d'impacte econòmic "Les Falles de la ciutat de València", realitzat per la Càtedra de Model Econòmic Sostenible de la Universitat de València, que ha tingut la participació de Visit València, permet estimar la despesa realitzada per visitants i turistes tant la setmana fallera com els caps de setmana previs.

València va rebre 800.000 turistes el 2023 que van gastar 260 milions d'euros

De l'estudi es desprén que la ciutat va rebre, el 2023 un total de 800.000 turistes i visitants, que van gastar a la ciutat al voltant de 260 milions d'euros.

D'aquesta xifra, 66,6 milions correspon als visitants locals (província de València), 71,5 milions als visitants regionals (Comunitat Valenciana), 49,2 milions als de la resta d'Espanya i 71,4 milions als visitants estrangers. D'aquesta despesa en destinació, el 56% es destina a restauració tant en bars com en restaurants.

Pel que respecta als dies que passen a la ciutat, els turistes internacionals pernocten una mitjana de 4,4 nits, mentre que l'estada mitjana dels turistes nacionals i regionals oscil·la entre les 2,7 nits i 2,3 nits, respectivament.

També et pot interessar

stats