Els hotelers que participen en els viatges de l'Imserso exigeixen revisar les condicions del plec del concurs

Amb la subvenció actual per persona i dia per a les vacances socials dels jubilats no es cobreixen els costos.

Els hotelers que participen en els viatges de l'Imserso exigeixen revisar les condicions del plec del concurs

Preocupació entre els hotelers que participen en els programes de viatges de l'Imserso del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. Els hotelers qualifiquen de crítica la situació pel plec del concurs del programa de vacances socials dels jubilats per als pròxims quatre anys. La Confederació Espanyola d'Hotels ha impugnat les condicions perquè, diuen, incompleixen la llei en no incloure una memòria econòmica.

Als hotelers no els ixen els comptes, perquè no cobreixen els costos del servei, ja que els paquets que ofereix l'Imserso suposen una rebaixa que pot arribar a un 12% sobre els preus de mercat. Ara reben 22 euros per persona i dia i reclamen percebre'n, com a mínim, 25. Rebutgen, també, que el ministeri prioritze la participació dels hotels de quatre estreles. Alguns dels que hi participen registren pèrdues del 10 per cent. Ho suporten, diuen, perquè compensa no tancar l'establiment i mantindre els llocs de treball. Denuncien que els programes de l'Imserso són els mateixos que els de fa 30 anys, quan ara el client és més exigent i els hotels han de complir més requisits.

Alguns hotels ja pensen no obrir a l'octubre i, com a mal menor, proposen que el ministeri prorrogue d'urgència per un any les mateixes condicions i que es renegocien per a no lesionar els interessos del sector i contribuir a millorar la jubilació de vora un milió de majors.

També et pot interessar