Els hotelers de la Costa Blanca podran acollir-se a crèdits ICO per afrontar la fallida de Thomas Cook

La ministra Maroto anima el sector a modernitzar-se cap a l''smart tourism' per atraure Alacant com a destinació moderna.

Inauguració del fòrum Digital Tourist 2019.
Inauguració del fòrum Digital Tourist 2019. / Ministeri d'Indústria i Turisme
17 d'octubre 2019 - 19:20

La ministra d'Indústria i Turisme, Reyes Maroto, ha traslladat aquest dijous a la patronal hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec) que disposaran d'una línia de crèdit ICO per a fer front a les conseqüències de la fallida de l'operador turístic Thomas Cook a les comarques del sud. Durant una visita al fòrum Digital Tourist 2019 que se celebra aquest dijous i demà divendres a Benidorm, ha remarcat que els crèdits també serveixen per a modernitzar el sector amb les destinacions turístiques intel·ligents com a projecte de "futur".

També ha recordat que existeix un fons de competitivitat perquè els empresaris puguen tindre "capacitat de tindre les seues pròpies vies de comercialització". La patronal hotelera de la Costa Blanca mantindrà les trobades amb el ministeri, segons Maroto, perquè Alacant siga "un destí modern que puga atraure un client de més poder adquisitiu". A més a més, ha afirmat que toca valorar l'èxit turístic amb altres criteris diferents dels habituals, com ara no limitar-se pel nombre de turistes visitants, perquè "el turista és cada vegada més exigent". El fòrum Digital Tourist tracta sobre la transició de les destinacions turístiques com a smart tourism, i el rol de les tecnologies digitals en aquesta transformació.

També et pot interessar