Els hotelers de la Costa Blanca esperen obrir al 30% o 40% en Setmana Santa si es manté la reducció de contagis

Confien que en “tres o quatre setmanes” es rebaixen encara més els positius, el que permetria recuperar part de l’activitat.

Costa de Calp, en una imatge d'arxiu
Costa de Calp, en una imatge d'arxiu

La patronal hotelera es mostra optimista davant la reducció dels contagis i preveu reobrir un 30% o un 40% dels establiments en Setmana Santa si persisteix la tendència a la baixa dels positius a les comarques del sud. El president de l’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana, Hosbec, Toni Mayor, ha apuntat que “l’accelerat descens dels casos” ha obert "una porta a l'esperança" en el sector, encara que de manera "cautelosa".

En aquest sentit, ha indicat que els hotelers esperen que “en tres o quatre setmanes els nivells puguen estar entre 50 o 100 casos per cada 100.000 habitants i això faria possible que s'alçaren els confinaments perimetrals, els tancaments autonòmics” i permetria que alguns establiments hotelers pogueren reobrir.

Només mercat nacional

Tot i l’optimisme, Mayor ha concretat que seria una obertura de la planta hotelera similar a la que es va produir al juny, "a penes un 30% o un 40% de les places, preparant-se per a tindre ocupacions d'entre el 50% o 60% i comptant només amb el mercat nacional".

La recuperació del mercat internacional, en canvi, queda més llunyana per a Hosbec. Toni Mayor ha indicat que turoperadors com Jet2 o Thompson han ajornat la recuperació de l'activitat fins a mitjans d'abril.

També et pot interessar

stats