Hosbec reclama mesures de compensació sobre els 120.000 paquets de l’Imserso anul·lats pel coronavirus

La patronal hotelera de la Costa Blanca assegura que queda enlaire una facturació superior als 25 milions.

Una de les platges de Benidorm, amb usuaris majors, en una imatge d'arxiu
Una de les platges de Benidorm, amb usuaris majors, en una imatge d'arxiu / Hosbec

La patronal hotelera de la Costa Blanca, Hosbec, ha reclamat al govern mesures laborals, econòmiques i fiscals per a compensar les pèrdues que suposarà la suspensió dels viatges del programa de turisme per a la tercera edat de l’Imserso. Una mesura preventiva que ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest migdia, com a mesura preventiva per a evitar els contagis del coronavirus.

A la Comunitat Valenciana, l’Imserso va comercialitzar 180.000 paquets per a aquesta temporada, dels quals queden per gaudir al voltant d'un 65%, segons Hosbec. "El que queda enlaire suposa la suspensió d'uns 120.000 paquets, amb un milió d'estades i una facturació entre 25 i 27 milions d'euros", ha concretat el president d’Hosbec, Toni Mayor.

El 80% d’aquestes places corresponen a Benidorm, a Castelló (10%) i el 10% restant a Gandia i altres poblacions de la Costa Blanca.

L'Associació Empresarial d'Hostaleria de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana ha reivindicat mesures laborals orientades a donar "suport als expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que hagen de posar-se en marxa".

Ajornar el pagament d’impostos

Pel que fa a les mesures econòmiques, els hotelers creuen que han de "garantir la viabilitat financera dels operadors adjudicataris o posar en marxa línies ICO específiques per a proporcionar tresoreria si fora necessari". A més, han proposat que les mesures fiscals inclouen "ajornaments de pagaments d'impostos, bonificacions fiscals i la supressió dels impostos que graven l'activitat hotelera".

Hosbec ha rebut com "un poal d'aigua freda" l’anunci del ministre, encara que comprén la mesura. Toni Mayor ha recordat que els hotels espanyols no han tingut cap incidència d'importància des que va començar el brot de coronavirus: “Els establiments són segurs, més i tot que un domicili particular, perquè s'han extremat les mesures d'higiene i protocols de neteja", ha subratllat Mayor.

Hosbec ha destacat la importància que té el sector turístic en molts municipis i, en aquest sentit, ha apuntat que la paralització de l'activitat turística en poblacions com Benidorm, Peníscola o Gandia té unes repercussions "extraordinàries" sobre la població.

També et pot interessar

stats