Hosbec demana mantindre els ERTO quatre mesos més

L'Associació Empresarial Hotelera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana assegura que l'activitat hotelera "no s'enlaira"

Platja de Benidorm, una de les localitats turístiques que més acusa el descens del turisme estranger
Platja de Benidorm, un dels nuclis turístics que més acusa el descens dels viatgers estrangers / Europa Press

L'Associació Empresarial Hotelera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (Hosbec) ha reclamat al govern mantindre la protecció de l'ocupació durant els pròxims quatre mesos perquè les dades d'ocupació reflecteixen que l'activitat del sector "no s'enlaira" i manté que l'executiu, amb la seua proposta d'ERTO, "que desoeix les dades sobre la falta de recuperació", "aboca a la ruïna al sector".

Segons ha assenyalat la patronal en un comunicat, les primeres dades d'ocupació en l'àmbit de la Comunitat Valenciana reflecteixen que el turisme "no pot parlar encara de recuperació i serà necessari un termini addicional, almenys de quatre mesos, per a visualitzar una evolució positiva".

En aquest moment, l'índex d'obertura d'hotels se situa en el 40 per cent de mitjana, mentre que l'ocupació "a penes supera el 50%", per la qual cosa Hosbec sosté que "no es donen les condicions necessàries per a desprotegir els treballadors que encara no podran incorporar-se al seu lloc de treball".

Segons les dades facilitades per l'entitat, la plantilla mitjana d'un hotel és de 51,3 treballadors, per la qual cosa la major part de les empreses han hagut de suportar un important cost de manteniment durant els últims 14 mesos; els treballadors en actiu actualment tan sols són el 16% del total de les plantilles i quasi el 60% dels treballadors segueixen en ERTO. La resta formen part de treballadors temporals, fixos discontinus que actualment estan a l'atur i "amb poques possibilitats de reincorporar-se als seus llocs de treball".

Hosbec sosté que la proposta del govern "a més de no donar cap ajuda específica per a sostindre la columna principal del turisme espanyol i no haver-lo tingut en compte en tots els plans i programes dissenyats, amb la seua proposta d'encarir el cost dels ERTO podria donar el colp de gràcia a moltes empreses i sobretot a molts treballadors que podrien veure's afectats per extincions de contractes".

"Sense una recuperació del turisme internacional, amb una vacunació que no està complint els terminis previstos i que cada vegada es retarda més, és impensable pensar a modificar les condicions en aquests moments", ha apuntat el president d'Hosbec, Toni Mayor.

"Queden mesos de moltíssimes dificultats"

Al seu parer, "la situació no és gens clara i encara que som valents i obrim hotels, això no vol dir que la crisi s'haja començat a superar. Encara queden setmanes o mesos de moltíssimes dificultats, per la qual cosa el millor serà prorrogar el sistema tal com ha estat funcionant. De fet, des del sector hem demanat més, que s'assumisca el 100% del cost tenint en compte el que hem hagut de suportar fins a aquest moment".

D'acord amb les dades del 17 al 23 de maig, els hotels de Benidorm han fregat el 50% d'ocupació, amb un turisme internacional "pràcticament desaparegut", ja que el 91,6% de les habitacions les han ocupades visitants d'origen nacional. Només un 30% dels hotels associats estan oberts al públic.

També et pot interessar

stats