Hosbec demana ampliar els ERTO fins a final d'any i ajornar l'amortització dels préstecs

El president de la patronal hotelera indica que les fases del govern espanyol fan "quasi impossible" que reflote el turisme.

El president de la patronal hotelera, Toni Mayor, indica que les fases del govern espanyol fan "quasi impossible" que reflote el turisme.
El president de la patronal hotelera, Toni Mayor, indica que les fases del govern espanyol fan "quasi impossible" que reflote el turisme.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat que no es pot perdre l'estiu però, segons Hosbec, la patronal hotelera de la Comunitat Valenciana, amb les quatre fases proposades pel govern espanyol, no anem per bon camí per a reflotar el turisme.

El president, Toni Mayor, considera que, a pesar que el sector reprendrà l'activitat el dia 11 de maig, "és quasi impossible obrir" amb un 30% d'ocupació i sense utilitzar els complements dels hotels, com restaurants o salons. A més, destaca, ningú pot desplaçar-se entre províncies fins a final de juny. En una entrevista en À Punt NTC, Mayor ha demanat a l'executiu que s'amplien els ERTO fins a final d'any per a cobrir el salari dels treballadors i que s'ajorne l'amortització dels crèdits.

El president d'Hosbec ha reconegut que espera un estiu "de poques alegries". "Aquest estiu només podem comptar amb el mercat nacional, que està més empobrit i té més problemes de futur", ha dit. Per això ha coincidit amb Puig que es cree un protocol en l'àmbit europeu per a garantir la credibilitat i que la Comunitat Valenciana és un espai segur. "Ens interessa que les fronteres europees s'òbriguen quan s'acabe la desescalada a Espanya", ha afegit.

També et pot interessar

stats