Hisenda retornarà l'IRPF de les baixes per paternitat

El Suprem va declarar exemptes les prestacions percebudes de la Seguretat Social.

María Jesus Montero
María Jesus Montero / Europa Press

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que espera que la setmana que ve puga ja estar llesta l'eina per a iniciar la devolució de les retencions de l'IRPF en les prestacions per paternitat, després que el Tribunal Suprem les declarara nul·les i obligara el govern espanyol a la seua devolució. 

Montero ha apuntat que ja s'està ultimant la fórmula per a iniciar les devolucions i que l'Agència Tributària està acabant la part tecnològica per a procedir a les sol·licituds. D’aquesta manera, ha afirmat que espera que la setmana que ve ja puga ser comunicada i explicada.

El Tribunal Suprem va declarar exemptes d'IRPF les prestacions per maternitat percebudes de la Seguretat Social. Ho fa ver ratificant una sentència anterior del Tribunal Superior de Justícia de Madrid de 2017, en considerar que, d'acord amb la llei d'aquest impost, han d'estar exemptes prestacions públiques com les de naixement, part o adopció múltiple, adopció, fills a càrrec i orfandat.

Aquesta sentència afectarà quasi 1,1 milions de persones, que podran sol·licitar la devolució del tributat indegudament, segons càlculs del col·lectiu de Tècnics del Ministeri d'Hisenda. Tot i això, els tècnics adverteixen que unes 900.000 no rebran cap devolució. 

Per a saber com sol·licitar la devolució de la prestació per maternitat pot consultar el següent enllaç

També et pot interessar

stats