Hisenda retalla la paga de Nadal a 75.000 pensionistes amb embargaments

El govern de Sánchez afirma que això no és resultat d'un canvi de criteri, sinó del compliment estricte de la normativa.

Un pensionista amb mascareta en una imatge d'arxiu
Un pensionista amb mascareta en una imatge d'arxiu / Efe

Uns 75.000 pensionistes als quals Hisenda els està embargant part de la seua pensió pels seus deutes tributaris tindran aquest mes un descompte més gran de l'habitual en la nòmina de la paga extra en compliment de la normativa tributària, que fins ara no s'estava aplicant correctament en aquests casos. Aquesta situació no afecta, en canvi, als que perceben una pensió inferior al salari mínim interprofessional (SMI), atés que és inembargable.

Aquest mes als pensionistes els toca rebre el que es coneix com la paga extraordinària de Nadal, a més de la nòmina ordinària. Encara que la Seguretat Social ordena el pagament als pensionistes en els primers dies de desembre, és freqüent que els bancs ho avancen al 25 de novembre. Aquesta retenció més gran, per tant, ha afectat la nòmina de novembre per ser mes de paga extra (l'altra és al juny), i el mes pròxim no s'aplicarà, i sempre afectarà només a aquells que tenen embargaments amb Hisenda.

Fonts d'Hisenda han explicat que els límits d'embargament recollits en la Llei d'enjudiciament civil s'apliquen sobre la totalitat de les percepcions salarials, incloent-hi també la paga extraordinària de la pensió, criteri que, segons afirmen, va ser confirmat per la Seguretat Social el 2018. D'aquesta manera, insisteixen que no s'ha modificat cap criteri, sinó que el que s'ha fet és complir la normativa i aplicar el criteri adoptat en legislatures anteriors.

La Seguretat Social ha indicat que aquest mes s'ha augmentat l'import que s’ha de descomptar de la pensió pel fet que en els mesos de paga extra s'estava deduint menys import del que corresponia a un cert grup de pensionistes amb embargaments amb Hisenda.

També et pot interessar

stats