Hisenda permetrà pagar en sis mesos als afectats per un ERTO el 2020

La liquidació de les declaracions positives es podrà abonar entre juliol i desembre sense interessos.

Atenció presencial de la campanya de la Renda a 2019
Atenció presencial de la campanya de la Renda 2019 / À Punt

L'Agència Tributària permetrà fraccionar en sis vegades el pagament de la liquidació de l'IPRF als contribuents que van estar inclosos en un expedient temporal de regulació d'ocupació (ERTO) durant el 2020 i la declaració els haja eixit positiva.

Fonts d'Hisenda han confirmat que "d'ací a poc" s'aprovarà una orde ministerial que recollirà aquesta modificació per a les declaracions que resulten a pagar en el cas de dels contribuents subjectes a ERTO, que podran per tant abonar en eixos sis mesos (entre juliol i desembre) la liquidació sense interessos.

Per a les declaracions positives, habitualment el pagament es pot fraccionar en dues vegades (el 60% en presentar l'autoliquidació i el 40% restant al novembre), però l'orde ampliarà els terminis per als sotmesos a un ERTO.

Al mateix temps, l'Agència Tributària recomana als treballadors afectats per un ERTO que hagen rebut pagaments indeguts del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) que esperen que els reclamen abans de presentar la declaració de la renda.

L'Agència Tributària va publicar la setmana passada en el web un document amb informació específica per als 3,5 milions de treballadors afectats per un ERTO ara que comença la campanya de la renda 2020, que s'inicia el 7 d'abril.

En concret, l'Agència assenyala que les dificultats que pot trobar el col·lectiu perceptor de prestacions del SEPE (que es consideren rendiments de treball subjectes a IRPF) procedeixen o bé del fet de tindre dos pagadors (la seua empresa i el SEPE) o bé per haver rebut abonaments que no li corresponien.

En els casos de treballadors que hagen rebut un abonament del SEPE superior al que li corresponia, hauran de tindre en compte aquesta circumstància a l'hora d'elaborar la declaració de la renda, encara que l'actuació serà diferent en funció de si se'ls ha reclamat o no la devolució d'aquestes quantitats.

Així, si el SEPE va reclamar la devolució el 2020 i aquesta s'ha efectuat, l'Agència Tributària tindrà la informació correcta i el contribuent podrà presentar la seua declaració normalment.

Ara bé, si el SEPE no la va reclamar el 2020, la informació que apareix en les dades fiscals de l'Agència Tributària podria no ser correcta (perquè no recull devolucions efectuades el 2021 o perquè la reclamació ni tan sols s'ha iniciat), per la qual cosa si és així recomana esperar que s'actualitze.

El SEPE i l'Agència Tributària mantenen contactes per a actualitzar periòdicament la informació de reintegraments al llarg de la campanya de la renda, que s'estén fins al 30 de juny, de manera que els contribuents puguen tindre les dades correctes en el seu esborrany.

També et pot interessar

stats