Hisenda investiga 10 locals de calçat a la Comunitat Valenciana en una operació contra el frau fiscal

L’Agència Tributària inspecciona un total de 74 societats i 29 persones físiques a tot l’Estat

Imatges d'arxiu d'una empresa de sabates
Imatges d'arxiu d'una empresa de sabates / À Punt NTC.

L'Agència Tributària ha iniciat aquest dimarts una gran operació coordinada en huit comunitats autònomes contra el frau fiscal en el sector del calçat, per la qual s'han personat més de 170 funcionaris en 41 locals de fabricants i comerços del sector, segons ha informat el Ministeri d'Hisenda.

L'operació afecta especialment fabricants de calçat, però també, en menor mesura, detallistes. El dispositiu que s'ha desplegat en 10 locals de la Comunitat Valenciana, 12 d’Aragó, 8 de La Rioja, 4 de Castella-la Manxa, 3 de les Canàries, 2 a Astúries, 1 a Andalusia i un altre a Galícia.

Amb el nom de Scarpe II, l'operació comporta l'inici d'inspeccions a 74 societats i 29 persones físiques vinculades (socis, administradors i persones de l'entorn familiar), mitjançant la personació de funcionaris de l'àrea d'inspecció de l'agència en 41 locals d'aquest sector.

Les inspeccions iniciades aquest dimarts, i que continuaran en els pròxims mesos, tenen l’origen al començament de l’any passat, quan una sèrie d'investigacions efectuades per l'Agència Tributària en el sector indicaven que la major part de les societats afectades per aquesta operació estaven realitzant vendes en B a altres empreses del sector.

En conjunt, les societats que ara s'han començat a inspeccionar compten amb una xifra de negoci anual declarada de 240 milions d'euros.

També et pot interessar

stats