Hisenda intervé 75 mercats centrals de fruita en 13 comunitats autònomes per frau fiscal

La Comunitat Valenciana acapara la xifra més alta de registres d'aquesta operació, amb un total de 15 actuacions.

Hisenda intervé 75 mercats centrals de fruita en 13 comunitats autònomes per frau fiscal
Hisenda intervé 75 mercats centrals de fruita en 13 comunitats autònomes per frau fiscal

L'Agència Tributària ha dut a terme aquest dijous una macrooperació de lluita contra el frau fiscal en l’àmbit estatal en el sector dels mercats majoristes de fruites i hortalisses. En el marc d’aquesta operació, han realitzat registres en 75 locals situats en mercats centrals de 13 comunitats autònomes.

La Comunitat Valenciana és la comunitat on més intervencions s’han realitzat, 15 en total. La segueixen Madrid amb 14 registres, 11 a Galícia i a Andalusia, 6 a Canàries, i 5 a Aragó, entre altres.

Segons ha informat Hisenda en un comunicat, en el marc de la denominada operació Carp, s'han iniciat inspeccions a 80 contribuents vinculats als locals inspeccionats, dels quals 62 eren societats i 18, persones físiques. En el dispositiu han participat més de 430 funcionaris de l'Agència Tributària amb suport policial.

L'agència tenia indicis que aquestes empreses ocultaven part de les seues vendes utilitzant programes informàtics que manipulaven les vendes reals, suprimint o modificant l'import d'una transacció. D’aquesta manera, va descobrir que algunes societats rebien cobraments en efectiu, més difícils de vigilar, molt per damunt de la mitjana del sector majorista de fruites, de manera que en ocasions superava el 80 % de les vendes.

Per aquest motiu, l'AgènciaTributària ha recordat que es prohibiran els programes que permeten ocultar les vendes quan entre en vigor el nou paquet de mesures antifrau aprovat pel govern.

També et pot interessar

stats