Les hipoteques sobre habitatges a la Comunitat Valenciana baixen un 5,8% interanual al novembre

El descens és més del doble de la mitjana estatal però queda lluny de les caigudes que registren altres autonomies.

Imatge en què apareixen diversos edificis en un dia assolellat
Imatge en què apareixen diversos edificis en un dia assolellat

La firma de noves hipoteques per a comprar un habitatge a la Comunitat Valenciana ha baixat un 5,8% al novembre de 2020 respecte al mateix període de l'any anterior, amb un total de 3.401 registrades. La xifra, tot i això, suposa un augment del 9% en comparació amb el mes d'octubre. Són dades que publica aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i que, en la mateixa línia evidencien una reducció interanual del 6,4% en el capital prestat per a aquestes hipoteques, que baixa a 340,4 milions d'euros. Quantia, tot i això, un 9,6% superior que a l'octubre.

La baixada en el territori valencià és significativament més gran que al conjunt de l'Estat, on l'obertura d'hipoteques per a adquirir un pis ha descendit un 2,4% al novembre. Amb aquesta xifra, es modera la caiguda que s'havia registrat el mes anterior, en un context marcat per la pandèmia de coronavirus i encadenant dos mesos a la baixa després del repunt de dos dígits experimentat al setembre, quan es van signar 28.756 hipoteques sobre habitatge.

Tot i això, el descens valencià queda lluny de les caigudes registrades en altres autonomies espanyoles. En total, el volum d'aquestes operacions ha disminuït en huit comunitats, amb les baixades interanuals més grans a les illes Canàries (-27,7%), Cantàbria (-13,8%) i la Comunitat de Madrid (-11,8%). Per contra, els increments més alts es localitzen a Aragó (18,6%), Castella-la Manxa (17,1%) i el País Basc (12,7%).

En perspectiva, la firma d'hipoteques per a la compra d'un habitatge s'ha reduït en huit dels últims nou mesos. Des que va començar l'any 2020 aquestes operacions acumulen una caiguda del 7% a tot l'Estat.

També et pot interessar

stats