Els habitatges i apartaments turístics tenen un impacte a la Comunitat de més de 1.700 milions anuals

L'estudi de Fevitur indica que aquests d'immobles representen el 55% dels allotjaments turístics valencians, dels quals un 80 per cent són legals.

Apartament turístic a la costa
Apartament turístic a la costa / Europa Press

Els habitatges i apartaments turístics tenen un impacte a la Comunitat Valenciana de més de 1.700 milions anuals. Així ho arreplega el primer estudi sobre habitatges vacacionals que ha presentat aquest dimecres la Federació Espanyola d'Associacions d'Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur).

Aquest treball indica també que aquest tipus d'immobles representa el 55 per cent dels allotjaments turístics de tot el territori valencià, dels quals un 80 per cent són legals. La ciutat de València és el nucli de població valencià que concentra un nombre més elevat d'habitatges d'ús turístic, en concret, 5.554.

Així ho ha indicat la directora de Fevitur, Patricia Valenzuela, en la roda de premsa que ha oferit juntament amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i representants d'Avacu i d'Alcalà de Xivert-Alcossebre.

Francesc Colomer ha afirmat que, per part de la Generalitat, hi haurà “impunitat zero” enfront dels allotjaments que no estiguen registrats i funcionen legalment.

Fevitur està desenvolupant a la Comunitat Valenciana, des de juliol d'enguany i fins a les darreries de novembre, la campanya #BeLegalMyFriend per a sensibilitzar i conscienciar enfront de l'intrusisme en l'oferta d'allotjament turístic, evitar males pràctiques i garantir la qualitat.

Esborrany per a regular els habitatges turístics

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha avançat aquest dimecres que el Govern de l'estat espera poder presentar a la fi d'any un esborrany de la legislació d'habitatges de lloguer turístic.

Maroto ha assenyalat que la taula de treball que es va constituir al setembre “va bé” i s'hi està aportant documentació dels diferents operadors i sectors implicats, com veïns i comunitats autònomes, amb la intenció de poder garantir la legalitat, la qualitat, la seguretat i la fiscalitat d'aquests habitatges.

També et pot interessar

stats